Se spomnite reklame za paket Itak z  eno ful micno gospodicno v glavni vlogi, k pride na razgovor za prvo sluzbo? Slogan te kampanje al reklame, al kar pac je ze to blo, je bil mocan – ne objavi, kar te lahko gnjavi. Zadeva se nanasa na lahkomiselne objave na socialnih omrezjih. Ma bi rekla, da k temu ne sodijo le bolj ali oporecne fotke, ampak tudi komunikacija in objave mnenj med uporabniki in uporabnicami pod dolocenimi bolj ali manj odmevnimi temami.

Cesa vsega jst pr surfanju po netu ze nism zasledila dio mio – nekateri uporabniki in uporabnice se dobesedno pozvizgajo na svoj imidz in vtis, ki ga pustijo na netu. Pod, dragi moji, svojim imenom in priimkom.
Pravi fenomen so lepo urejene in na prvi pogled fine dame, ki zbujajo pozornost in zbirajo lajke z bolj ali manj razgaljenimi fotkami, obvezno pred speglom, na katerih so obvezno “ušmekane v nulo”, po moznosti v dopicicu in topu z globokim izrezom, uhani velikimi ku manjsi brančulet (zapestnica je to ja), petkami, d me moje tace, navajene na skori ortopedske komot skarpete bolijo sam d jih pogledam od delec, s skodranimi lasmi in obvezno nasobljenimi šobami, d v bistvu zgleda, ku da bi tiscala gofljo v panj sz cebelami minimalno 10 minut. Da je mera polna, pol objavi nad sliko se kako pozitivno misel po moznosti od kake Eve Perón al kej podobnega…. OK sej forma je sicer bolj ali manj solidna, ne, sej ene so res lusne, lepo ustimane, morm priznat, tud ce sm baba in sm hetero odkr vem zase. Jaz tud rada pogledam lepo urejeno zensko (pod pogojem d nima na sebi kake razmuckane majce z leopardjim vzorcem, k zgleda ku d bjo kupla na trznici za 3 EUR/komad). Ma ajde. Kr je res je res.  Ma vcasih ta dober vtis zalostno izpuhti ku puhast oblack, k zensce odpre usta oz. – zacne kloftat po tipkovnici. Just run and hide! :O

Najprej sem pojav zelo primitivnega izražanja,ki k taki dami nikakor ne sodi, zaznala v cajtu migrantske krize. O jezus kristus na krizu! Ma une kajle v smislu “domov si jih vzemi” nanka niso ble nc v primerjavi sz osebnim obracunavanjem, zaljenjem in primitivnim jezikanjem ljudem, k so zagovarjali al neko srednjo pot al bwhnedej celo socutje do beguncev, migrantov al whatever ti ldje pac so. Glej in se cudi. Clovk enostavno ne najde besed, d bi lohko karkoli sploh napisu, d ga ne bi babse premagalo s svojo kajlo ki se konca nekje pr nafti (ja je bujsi bit tiho ja k cene izpades ti prow glih). Iz cistega firbca sem sla mal gledat profile par gospodicen, ki so bile med najbolj glasnimi in primitivno jezikavimi. Vse po vrsti urejene, visoko izobrazene, na prvi pogled priljubljene, z mocno socialno mrezo, po moznosti se s kakimi instant pozitivnimi mislimi. Đizs! In pol je bla pa panika, k so uni Anonimusi al kdo ze, tem na cast odprli neko spletno stran ter lepli plakate po Ljubljani z izjavami in slikicami iz privat zivljenja….

Itak d ta pojav ni bil osamljen in se ni koncu pr migrantih.V temi o zlocinu na Jesenicah (ko so do smrti pretepli puncko), je ta rec eskalirala in presegla meje sprejemljivega. Ma OW?! Sej jst tud obsojam ta zlocin, mislim d si zasluzta najvisjo mozno kazen k se jo da se dat, ampak… kje mas pamet, d gres pod svojim imenom in priimkom na FB pisat, kako bi unmu norcu malodane vlekla ven creva skoz usta in podobne nesmisle?! Ma kej si sla prow falit al ki? Cesa vsega te damice (spet vse po vrsti lepo urejene, nasmejane, pozitivne in oh in sploh “u iber fensi smensi”) ne bi delale tema dvema…. Spanska inkvizicija nima za burek v primerjavi s slovenistanskimi rabljicami (al whatever, ne vem ku je zenska oblika za rablja). Pr enem komentarju res nism mogla bit tiho in sm bevsknila ter se nehote zapletla v hud besedni dvoboj na zive in mrtve. Ja itak… samo k sm jo prijazno opozorila na to, d ji tako pisanje utegne zelo skodovat pr iskanju sihta, graditvi kariere in podobno ter da se nikakor ne sklada z njeno nasmejano (sweet child) pojavo, je cisto padla ven. LOL… zato k ne podpiram tazga sadisticnega pisanja oziroma njenga mnenja, sem na strani teh dveh k sta mucla puncko in tud sama morilka in blablabla. C’mooon. Po tem ko je vseh, ki so ji poskusali dopovedat da tako izrazanje NIKAKOR NI OK, ozmerjala, sm dobila se “groznje”, zarad katerih sm skor unicla racunalnik, k mi se mi je bezgovc zaletu (macek je ob mojem histericnem kaslju zbezal za kavc)…. No koncalo se je z blokado vseh k so si ji upali oporekat v njenem besnem inkvizicijskem besednem divjanju, svoje pisarije pa pustila na ogled javnosti (sm preverla z rezervnim profilom ne boste verjeli  😛 ), potencialnim delodajalcem itd. Ja tud praw ane… #hvalaboguzaFBblock O.o   Upm vsaj d ni studirala na vzgojiteljski soli….

Pa d ne boste mislili, d je to edini primer. Takih urejenih zensk, punc in celo!! mamic, ki ne pazijo na svoj ugled je v SLO vse polno. Seveda to ne velja samo za dame, ampak tudi za moski del populacije. Sej ne d bi mene sploh skrbelo za ugled drugih, pac vsak je odgovoren za svoje dobro ime, pa tud vsaj ves s kom mas oprawka, ce ti kdaj prekriza pot. Mi bolj neki druzga gre v nos – Folk sploh ne zna vec kulturno podati svojga mnenja, argumentov in ne zna vec spostovat sokomentatorjev. Sej res da je pr nas svoboda izrazanja, ma… glej d bo tud to izrazanje kulturno. Kejsna kletvica sem al tja ni panike. Ma taki izpadi tipa “kej bi mu delu” niso ok. Pa jeza/afekt/ipd. gor al dol. Sej js sm bla tud jezna, ampak mi na pamet ni padlo d bi koga mucla, kaj sele d bi to pisala po FBju…

#neobjavikartelahkognjavi

Advertisements